Blogger Tricks

1 Mart 2009 Pazar

İyi Bilgisayarlar, kötü kullanıcılar!!!

Herşeyin iyisi olduğu gibi kötüsü de vardır. İyi programlar, kötü programlar... Kötü programlar -> bilgisayar zararlıları -> virüsler, trojanlar vb...

Benim bilgisayar kullandığım döneme rastlamıyor ama okuduklarıma göre bilgisayar virüs bulaşmasın diye onu saran, sarmalayanlar, bilgisayar virüslerini insan virüsleri sananlar varmış.

Bazı arkadaşlar vardır; antivirus kullanmaz, bu zararlıları özenle bilgisayarlarında beslerler, büyütüler. Temizlik sevmezler . Sonra flask disk gibi taşınabilir aygıtlarla yayılmasına yol açarlar.

Bu beslenip büyütülen zararlışar bizim bilgisayar laboratuarları ve yurt bilgisayarlarından hiç eksik olmaz. Onunla da kalmaz, tedbirsiz, dikkatsiz kullanıcıların bilgisayarlarına da bulaşmayı ihmal etmezler. Sonrasında da bir hastanın doktara gitmesi gibi yurt içerisinde döne dolaşa bir bilgisayar bölümünde okuyann öğrenci aranır.
A- Bilgisayar virüs bulaştı napcaz?
B (iç ses)- Bulaştımadan önce düşünecektiniz.. :S
B - Bir bakalım.

Bu yüzden taşınabilir aygıtlara dikkat etmek lazım.
İşte size basit bir yöntem. Bunu da şöyle yapıyoruz: 
denetim masası -> klasör seçenekleri -> Görünüm -> gizli dosyaları göster yanına tik atıyoruz. ve Korunan işletim sistemi dosyaları gizle (önerilen) yanındaki tiki kaldırıyoruz. Tamam dedikten sonra bilgisayarımıza taktığımız flash diskin kalsörünü açıp içindeki bize ait olmayan dosyaları siliyoruz. Böylece virüslerimizden kurtulmuş oluyoruz


Resim 

0 yorum :

Yorum Gönder