Blogger Tricks

24 Mayıs 2009 Pazar

Sharpizm - C#

Tarih : 17 mayıs ile 18 mayısı birbirine bağlayan gece
Yer : OMU BÖTE öğrencilerini taşıyan otobus :)

OMU BÖTE (ve içlerindeki 4 Sharpist) Teknolojiye susayan OMÜ BÖTE öğrencileri 3.Ulusal BÖTE Öğrenci Kurultayına katılıp teknoloji susuzluklarını dindirdikten sonra kafalarının üzerinde bir ampulle Samsun’a geri dönmekteydiler.

O kafiledeki bir grup öğrenci dönüş yolunda teknoloji sohbeti yaparken birden katıldıkları Yazılımda Kariyer seminerindeki bir cümle bu felsefi akımın çıkış noktası oldu.

“Eğer bir yabancı dil öğrenecekseniz en yaygın olanı ingilizcedir, İngilizce öğrenmenizi tavsiye ederm. Eğer programlama dili öğrenecekseniz de C#”

Daha sonra çeşitli konular ve projeler üzerinde konuştuktan sonra , günün yorgunluğu ve gecenin uykusuzluğu yüzünden geçirdikleri sağ beyin lobu sulanması yüzünden içlerinden biri diğerine sharpşallaşma diye felsefik bir uyarı yaptı. Daha sonra diğeri de ona sharpşal sharpşal konuşma diyerek tepkisini belirtmişti...
İşte bu espriler daha sonra diğer arkadaşların da katılımıyla artarak devam etti ve sonunda o geceden doğan ateş tüm teknoloji dünyasını saracak bir felsefi akımına dönüştü.
Arkadaşlar Sharpizm-C# felsefesinin doğuş noktası budur. Teknoloji ile ığraşan herkese iyi sharplar :)

(Bu akımın kurucuları H.Kübra KÖSE, H.Ziya SAĞBAŞ, Halil KARAKAYA, Emrah ALTUN olup; akımı kurmakla kalmamış, bir proje grubu oluşturmuş ve adını da Sharp.Mat koymuşlardır...)

Nice Sharp Projelere...

Bu da Facebook Grubumuz : http://www.facebook.com/group.php?gid=81389294801 

(Yazının aslını yazan web-de-ben arkadaşımıza teşekkürler.. Arada bir kaç düzeltme yaptım. Umarım sorun olmaz :) )

1 yorum :

saygı ile eğiliyorum :D

Yorum Gönder