ÇOCUKLARA KOD (PROGRAMLAMA) ÖĞRETMEK IÇIN 4 ARAÇ

Dünyamız daha çok teknoloji odaklı hale geldikçe; artık çocuklarımıza bilgisayar kullanmasından çok, bilgisayarı, programları ve oynadıkları oyunları kendi kendilerine nasıl inşa edeceğini öğretmeliyiz...

BILIŞIM TEKNOLOJILERI DERSI VE ÖĞRETMENLERI HAKKINDA YANLIŞ BILINENLER

Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak (henüz atanamadım) söylemek istediklerimin tümüdür...

WINDOWS MOBILE 6.1, WINDOWS 7, .NET FRAMEWORK

Yine bir merak üzerine yola çıktım...

BIRAZ RENKLERLE UĞRAŞALIM : CROSS-PROGRESSING

Elimden geldiğince Paint.net ile cross-progressing yapmaya çalışacağım. Birlikte izleyelim bakalım nasıl bir sonuç çıkacak...

Blogger Tricks

21 Nisan 2010 Çarşamba

Microsoft Yaz Okulu varmış. Sizin için sorduk, 6 popüler cevap arıyoruz!

Microsoft’un üniversite öğrencilerine sundukları olanaklar içerisinde bir de yaz okulu var. Nedir bu yaz okulu? http://www.msakademik.net/yazokulu10.aspx adresinde bilgi var.

Şimdi ben ne desem bu konuyla ilgili boş. Ben de katılmadım henüz, bu yüzden gidip katılan MSP arkadaşlarıma sordum ve cevapları size iletiyorum.

İlk olarak;

Ali Haktan IŞILAK (Yeditepe Üniversitesi)
Okuduğunuz Bölüm?

Bilgisayar Mühendisliği

Kaçıncı sınıfta katıldınız?

3. sınıfın bittiği yaz

MS Yaz okulu size neler kattı? (Teknik ya da Kişisel Gelişim anlamında)

Yaz okuluna başlamadan önce MS teknolojilerini çok fazla kullanmışlığım yoktu. Okulda dersleri java ve oracle ile işlerdiğimiz için MS teknolojileriyle çok fazla bir alakam olmamıştı. Yaz okulunda bu teknolojilere giriş yapma ve tanıma fırsatı buldum. Teknik anlamda düşünürsek MS teknolojileriyle tanışmam Yaz Okulu sayesinde oldu diyebilirim. Ve Daron Yöndem, Sefer Algan gibi kendi alanında uzman kişiler tarafından dersler işlendi. İnternetten isimlerini duyduğum ve bloglarını takip ettiğim insanlarla yüz yüze görüşüp tanışma fırsatı buldum.
Kişisel gelişim yönünden de, Yaz Okulunun bana getirdiği en önemli katkı, MSP programını tanımam ve daha sonrasında MSP olarak devam etmem oldu. Sanırım yaz okuluna katılmasaydım Microsoft ailesini bu kadar iyi tanıyamaz ve MSP programına da katılmak için başvuru yapmazdım diye düşünüyorum. Yaz okulunda tanıştığım arkadaşlarımla ise hala görüşüyoruz, bu da çok önemli bir artısı. Farklı okullardan aynı meslekteki öğrenci arkadaşlarla tanışmış oluyorsun.

Sizce başvuru yapan öğrenciler neden yaz okuluna katılmalılar?

Microsoft’un ortamını görmek, Microsoft’un kapısından bir şekilde içeri girmiş olmak :) ve yazılım dünyasının tepesindeki insanlardan bir şeyle öğrenmek için

(Klasik soru) Yaz okulu ücretli mi?

Hayır

Yaz okulu eğitim süreci nasıldır?

Eğitimler 2 gün C#, 2 gün Silverlight, 3 gün SQL, 1 gün Mobile, 1 gün Embedded, 2 gün XNA, 2 gün Server, 1 gün Paralel Programlama şeklinde gidiyor. Her teknolojiyi tanımak açısından çok güzel bir program. Elbette ki 2 gün de C# ı bitirmek mümkün değil. Yaz okulu programı işin püf noktasını göstermek, hocaların tecrübelerinden istifade etmek, Microsoft teknolojilerinin ve yazılım dünyasının nereye gittiğini işin uzmanı insanlar tarafından dinlemek açısından ufuk açıcı nitelikte olacaktır. Öğrendiklerini geliştirmek ve ilerletmek sonrasında sana kalmış. Bu yüzden yaz okuluna gidip C# ı baştan aşağıya öğreneceğim gibi bir düşüncede olunursa hayal kırıklığı yaşanabilir diye düşünüyorum.
Sürç-ü lisan ettiysek affola :) Kolay gelsin.

İkinci olarak ise;

İlkay İLKNUR (Ege Üniversitesi)
Okuduğunuz Bölüm?

Bilgisayar Mühendisliği

Kaçıncı sınıfta katıldınız?

3. Sınıf sonu

MS Yaz okulu size neler kattı? (Teknik ya da Kişisel Gelişim anlamında)

Öncelikle son teknolojilerle ilgili teknik bilgileri birebir MVP’lerden ve Microsoft çalışanlarından alıyorsun. Bence en büyük avantajı bu. Ayrıca MVP’lerle birebir ilişki kurarak iyi bir network elde ediyorsun.Tabi birde güzel arkadaşlıklar. :)

Sizce başvuru yapan öğrenciler neden yaz okuluna katılmalılar?

Yukarıda saydığım nedenlerden dolayı

(Klasik soru) Yaz okulu ücretli mi?

Ücretsiz

Yaz okulu eğitim süreci nasıldır?

Başvurular yapılıyor. Daha sonra bildiğim kadarıyla Microsoft’ta bir değerlendirme yapılıp bir liste oluşturuluyor ve liste yaz okulunda kontenjanı bulunan bölümlerin başkanlığına gönderiliyor ve bölümler katılacak öğrencileri kendileri seçiyorlar.

Arkadaşlarımıza birer teşekkür iletiyorum.

Bende şunları eklemek istiyorum;

Seçilmem nasıl olsa, olmaz bu iş, gibi şeyleri aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Kendinize güvenin ve başvurunuzu yapın. Öğrenciyken elinize geçebilecek çok güzel olanaklar bunlar. Bence kaçırmayın! SON TARİH: 2 MAYIS 2010

6 Nisan 2010 Salı

Ulusal BÖTE Öğrenci Konseyi

Gençlik bu bir durmadı mı yerinde durmuyor işte! Bir de BÖTEliyiz ki tam yerinde!

Bu aralar ise Ulusal BÖTE Öğrenci Konseyi’ne elimden geldiğince destek vermeye devam ediyorum.

Ulusal BÖTE Öğrenci Konseyi olarak, ulusal bir konsey olma yolunda TÜM BÖTE bölümü bulunan üniversitelerden temsilcilerimizi arıyoruz. Bize bu konuda yardımı olabilecek ve BÖTE’ye gönül vermiş her üniversiteyi aramızda görmekten mutluluk duyarız. Temsilciler Ulusal BÖTE Öğrenci Konseyi Facebook grubundan ve botekonseyi@hotmail.com adresinden iletişime geçebilirler.

Facebook Grubu : http://www.facebook.com/group.php?gid=413690424675

İlk olarak Logo tasarlanması gerekliydi;

Ulusal BÖTE Öğrenci Konseyi Logosunu Tasarlıyor ;)

Bizler bir BÖTE Öğrencisi olarak, Konseyimizin Logosunu ortak bir karar ile belirlemek istedik.
Bizler bir BÖTE Öğrencisi olarak, Konseyimizin Logosunu BÖTE'li öğrenci arkadaşlarımızın tasarımları ile belirlemek istedik.
Bu kurulan Konseye, Logosundan başlayarak her adımında yanında olduğumuzu bilmesini istedik.
Bu yüzden 10 Nisan 2010 tarihine kadar, Ulusal BÖTE Öğrenci Konseyi'ne tasarladığımız Logoları botekonseyi@hotmail.com adresine gönderiyoruz.
11 Nisanda yapılacak olan her üniversiteden temsilcilerin katıldığı konsey toplantısında ise gelen Logolardan birisi oylama ile seçilecek.

Şimdiden Logo tasarımını gönderen her bir BÖTEliye teşekkürler. :)

Facebook Etkinlik Sayfası: http://www.facebook.com/event.php?eid=107919972573297

4 Nisan 2010 Pazar

Etkili ve Verimli Ders Çalışma Yöntemleri

Eğitim yaşamımın 16. yılındayım ve her dönemde bahsedilen bir konuydu bu. Geçtiğimiz hafta bir kez de ben etkili ve Verimli Ders Çalışma Yöntemlerini anlattım.

Sunumumuda paylaşayım dedim. Sunu dosyalarını paylaşmak konusunu çok sevdim ve daha önce anlattığım konularında belgelerini bulduğumda paylaşacağım.

3 Nisan 2010 Cumartesi

Türkiye Bilişim Derneği Genç Samsun

Gençlik enerjisi var bir kere bizde. Bölgemizde bilişim nerede biz orada. Eğer o sosyal bilişim bölgemizde yoksa kurmamız gerekli, çalışmamız gerekli aktif olmak gerekli değil mi?

2. kez çıktık bu yola. İlk çıkışımız OMÜ Bilgisayar ve Teknoloji kulübünü kurmaktı 2008’de. 2. yönümüz TBD Genç Samsun oldu. Kurucu Başkanı olarak, toparlamaya çalışıyoruz, hazırlanıyoruz. Planlarımız için, eğitimlerimiz için hazırlanıyoruz. Enerjik aktif bir ekiple gelmek istiyoruz. Ekibimizi toparlıyoruz bu aralar.

Kulübüm için her zaman söylemişimdir, iyi bir ekibim var diye. Şimdi de TBD Genç ekibim için aynı şeyleri söylemek istiyorum. Samsun şube olarak bize bağlı olan iller; Samsun, Sinop, Ordu, Giresun, Amasya, Tokat, Çorum

TBD Genç Samsun ile ilgili haberler yakınlarda yazılacak. Bölgemiz için bir şey daha yaptık. İyi mi yaptık? Bilişim için bir kez daha çalıştık. İyi mi yaptık? Bir şeyler üretmek istiyoruz. Çıktık bir yola. Yolumuz açık olsun.

Bilişimli Günler!