Blogger Tricks

7 Haziran 2009 Pazar

Teknoloji güvensem mi? güvenmesem mi?

Teknoloji’ye güvenilebilir mi?

Ta ki bahar şenliklerine kadar teknolojinin doğru kullanıldığı takdirde güvenilir olduğunu düşünürdüm. Şimdi kararsızım.

8. OMU Bahar Şenlikleri’nde tüm OMÜ Öğrenci kulüpleri gibi biz de stant açtık ve standımızda Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor, Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak ve Live@EDU programının tanıtımını yapmaya çalıştık.

8. OMU Bahar Şenlikleri Bilgisayar ve Teknoloji Kulübü Standı

Öğrencilere …@oposta.omu.edu.tr uzantılı mail adreslerini nasıl alacaklarını anlattık. Ama öğrencilerin bir kısmı hesapları kulübün açtığını ve onları yanıltmaya çalıştığımızı düşündü. Ben neden böyle birşeye ihtiyaç duyayım ki! Düşünsenize tüm okula böyle hesaplar açıyorum. Kullanıcı adınız isim.soyisim@oposta.omu.edu.tr, Şifreniz okul numaranız, http://www.hotmail.com dan giriş yapın diyorum. Kişi olarak neden böyle birşeye ihtiyaç duyayım ki?

İşte burası kopma noktam oldu. Şimdi kararsızım. Ben interneti doğru kullandığımı düşünüyorum ama yanlış kullanan insanlar yüzünden biz de yanlış anlaşılıyoruz. Bunu insanlara nasıl aktaracağım? Bildiklerim, doğrularım kafamı karıştırdı açıkçası. Dijital göçmenler, beni yani dijital yerliyi bir yanıltıcı olarak görürse, biz bu güzelim teknoloji nasıl geliştirir ve kullanımını yaygınlaştırırız?

5 yorum :

Bir ürünü insanlara anlatırken avantajlarından bahsetmek lazım (: Açıkcası çok da jenerik güzel bir mail adresi olmuyor "@oposta.omu.edu.tr". Bunu kullanmalarındaki amaç ne olacak yani, bunu karşı tarafa anlatabilmek lazım. Sonuçta herkesin kullandığı bir mail adresi var ve bundan vazgeçmeleri, alternatif sunmaları kolay olmayabilir, bu yüzden şüpheci bakabilirler. Acaba ilerde reklam mailleri falan mı yiyecez, niye bu kadar ısrarcılar gibisinden (: Lafın özü neden bu mailleri alalım sorusuna mantıklı bir cevap verebilmek (:

hotmail.com'dan giriş yapın demen akla eski fakeleri getiriyor :). Belki ondan temkinli yaklaşmışlardır. hotmail yerine gmail ile ortak çalışsaydınız kanımca daha iyi olurdu.

@Selim

insanlara avantajlarını anlatalım ama

sadece msn kullanabilen bir topluluğa
Dreamspark ı nasıl anlatalım?
Office live ı nasıl anlatalım?
Outlook live ı nasıl anlatalım?
Dreamspark sayesinde ücretsiz microsoft sertifika sınavına girebilirsiniz i nasıl anlatalım?

Evet elektrik-elektronik muhendisliğindeki arkadaşlarımıza ve BÖTE'ye bunu anlatabiliyoruz ama diğerlerine zor oluyor. (ki BÖTE'de bile dreamspark ı anlatmakta zorluk çekiyorum.)

Artı zaten mail adresleriniz adınıza verilmiş.yaklaşık 25000 hesap açık şuanda sadece şifre değiştirilmesi gerekiyor. ve 3 yıldır bizim üniversitemiz bize neden omu.edu.tr uzantılı mail adresi vermiyor diye sorar dururdum. Bu yüzden insanlar hesaplarını kullanmalı...

@krsnsk
biz kimse ile anlaşmadık. Üniversite ile Microsft arasında geçen bir konu bu. Biz Bilgisayar ve Teknoloji Kulübü olarak sadece duyurusunu yapmaya çalışıyoruz.

kesinlke şunu biliyorum ki bilgisayarı interneti adam akıllı kullanmayı bilmiyoruz. kübra sana bana ve bizm gibi böte de okuyanlara çok iş düşüyor iyi bir eğitmen olunca teknolojinin , inernetin nimetlerinden faydalanmayı öğretmeliyiz insanlara.Ki bunu sen yapmaya çoktan başladın bbbö uygulaman takdire şayan aynı zamanda bölümüzmüz için elinden geleni yapman bölüme bölüm dışındakilere yararlı olmak için konferans konuşma ayarlaman ve buna benzer işlerde öncü olman hatta tüm yükü çekmen göz ardı edilecek türden değil nuradan da tekrardan tebrik ederim cnım =]

son derece haklısın kübra insanlar teknolojiyi bilgisayarı neti çok gereksizce nedensizce işe yaramaz kullanıyorlar.okulun bize ilk defa sunduğu yaralı bi işlemi anlamamazlıkdan gelmeleri anlamamaları akıl alıcı değil.Ama kübra biz böte li ve hatta btk olarak insanları aydınlatmaya çalıştık.senin sayende yaptığımız projelerle bölümümüzü bölüm dışı arkadaşlarımızı bilgilendirmeye çalıştık.Hele ki senin ayarladığın bbö projesi takdire şayandı tüm herşey için tekrardan tebrik ediyorum BAŞKANIM :}

Yorum Gönder