Blogger Tricks

16 Haziran 2009 Salı

MİM :Bilgisayar kullanmaya nasıl başladım?

Bilgisayar kullanmaya biraz geç başladım ben, üniversite 1. sınıfta. O da bölümüm sebebiyle.

Üniversiteyi kazanana kadar bilgisayar hep ders çalışma zamanımı çalacak bir aletti benim için. Ama BÖTE’yi kazanınca, işler değişti. Bilgisayarın B’sini bilmeden BÖTE okumaya kalktım. Belki inanın belki inanmayın ama ilk bilgisayar dersinde RAM ne demek? diye sorduğumu hatırlarım. Ama bu sorudan sonrada Günde 18 saat bilgisayar başında kaldığımı ve Google’ın tüm inceliklerini kullandığımı da bilirim. Yani ne kadar neyi bilmezseniz bilmeyin, isteyince herşey öğreniliyor. Hiç bir zaman öğrenmemek için hiç bir şey bahane değil!

Neyse 1. sınıfta kaydettiğim CD’lere bakıyordum, gerçekten çok fazla şey kaydetmişim. Bir çok internet sayfası, resim, anakartın işlevlerinden, programlama dillerine kadar. Arasıra bunları burada paylaşacağım. İlk olarak 1. sınıf 2. dönem ders olarak aldığımız C ile yazdığım ilk orgramlarından birisini buldum; Klasik vize final notlarını hesaplayan program;

sınav.c

Bu mim’mi (Bilgisayar kullanmaya nasıl ve ne zaman başladınız?) sağdaki sütundaki OMU’den Sesler bölümünde en yakın tarihte blog yazısı yazmış olan 3 arkadaşıma pas atıyorum!!!

http://www.selimturk.com.tr/
http://nnuraykaya.blogspot.com/
http://somurgec.blogspot.com/

Technorati Etiketleri: ,,,

0 yorum :

Yorum Gönder