Blogger Tricks

26 Eylül 2010 Pazar

Powerpoint & Öğretim Teknikleri

Hep söyler dururuz, öğretimde Bilişim Teknikleri ile daha kaliteli bir eğitim verilebileceğini. Teknoloji öğretim için her zaman daha etkili ve yenilikçi araçlardan birisidir.

Bu kez çok basit bir programcıktan bahsedeceğim. Teknik koşulları iyi olan öğretmenler için faydalı yöntemlerden birisi olacaktır.

multiple-mouse

Microsoft Mouse Mischief

Microsoft Mouse Mischief, MS Powerpoint 2007 ve 2010’a entegre edilebilen ücretsiz bir programdır. Eğitmen ve öğretmenlere derslerinde soru, anket ve çizim etkinliği slaytları eklemenize olanak verir.

Öğrenciler ekrandaki yanıtları tıklatmak, daire içine almak, işaretlemek veya çizmek üzere kendi farelerini kullanarak bu derslere etkin şekilde katılabilirler.

Her biri bir kablosuz fareye sahip yaklaşık 5–25 öğrenci çoktan seçmeli soruları yanıtlayabilir ve paylaşılan bir ekranda çizim yapabilir.

Mouse Mischief kullanılarak neler yapılabilir?
  • Kavramlar ve eşleştirme oyunları hazırlayabilirsiniz. (eş anlamlı kelime eşleştirme, yabancı dil dersleri için kelime ve anlam eşleştirme, şekil ve kavram eşleştirme gibi)
  • Öğrencileri gruplara ayırıp, her bir grubun fare işaretçisini bir şekil olarak atayıp grup çalışmaları düzenleyebilirsiniz.
  • Öğrencilerin bir etkinliği kimin önce bitireceği konusunda yarışmaları için bir süreölçer ayarlayabilirsiniz.
  • Bir yazı/sayfa yükleyebilirsiniz ve öğrencilerin yanlışların altını çizmesiniz isteyebilirsiniz.
  • Okul öncesi için, şekiller ve kavramları eşleştirmesini isteyebilirsiniz. (Üniversitede okurken buna benzer oyunları flash kullanarak yapmıştık. O oyunlarda tek kişi oynayabilirken, sınıfta bir bilgisayar, bir projeksiyon ve öğrenci sayısı kadar fare ve fare girişlerini çoğaltmak için bir usb çoklayıcı yeterli olacaktır.)
  • Şekil, resim ya da kelimeleri boşluklarla eşleştirme, anket, hangi grup daha önce cevapladı, hangi grup daha çok doğru cevap verdi gibi oyunlar hazırlayabilirsiniz.
Mouse Mischief’i nasıl kullanabiliriz?

Öncelikle bilgisayarımızda Microsoft Office 2007 ya da 2010 yüklü olmalı. Sonra buradaki adresten programı indirip kurmalıyız.

Program kurulduktan sonra Powerpoint’i açanız. Multiple-Mouse sekmesine tıklayınız.

toolbar Buradan Evet/Hayır Slaytı, Birden çok seçim ve çizim Slaytı ekleyebilirsiniz.

image

image

Programı nasıl kullanabileceğiniz ile ilgili videoları http://www.microsoft.com/turkiye/multipoint/mouse-mischief/how-to.aspx adresinden izleyebilirsiniz.

Örnek sunu dosyası programı bilgisayarınıza yüklediğinizde yüklenecektir.

Tanıtıcı videolar;

Türkçe Altyazılı videolar burada ve şurada bulunmaktadır.

Kaynak ve Ayrıntılı Bilgi için Tıklayınız.

1 yorum :

yararlı bir içerik. paylaşım için teşekkürler.

Yorum Gönder