Twitter ile yeni tanışanlar var. Çeşitli sebeplerde sosyal medya ile tanışmak zorunda olanlar var. Konu uzatmadan Twitter’a gelelim.
Twitter, bir çok kişi ve kuruluş tarafından kullanılan bir sosyal medya sitesi. Twitter sayesinde normalde ulaşamayacağımız kişilere ve kuruluşlara ulaşabilirsiniz.
Neler oluyor kısmına paylaşmak istediğimiz şeyi yazıyoruz. Buradaki olay; Facebook’daki ne düşünüyorum kısmında paylaştıklarımızla aynı. Ama bir sorunumuz var 140 karakter kullanmak zorundayız. SMS gibi.
Gelelim iletişim kısmına. Yani kişilerle nasıl yazışmamız gerektiğine. Bunun için @kullanıcı-adi şeklinde. örneğin; @dijitalyerli yazdıktan sonra mesajınızı yazarsanız o mesajı bana yazmış olursunuz. Ama herkes bu yazdığınızı görür. Aynı durum Facebook’da da var. Bu şekilde birinin adını yazarsanız o kişiyi gönderinizde etiketlemiş oluyorsunuz.
Retweet olayı var bir de. Bu ise bir kişinin gönderisini sizin tekrar paylaşmanızdır. Facebook’daki paylaş gibi.
Önemli bir konu daha # (Hashtag) sembolü ile başlayan ifadeler. # ile başlayan kelime grupları aynı konu üzerinde bahseden twitleri görüntülemeye uygun linkler oluşturur. Örneğin; #ogretmenlereatamaistiyoruz ya da #bilisimdegelecekvar . # ile bahsedilmiş konuları görmek için http://search.twitter.com/adresini ziyaret edebilirsiniz. Bir de Çok sayıda kişi aynı konudan bahsettiğinde bu konu gündem konuları arasına girer ve sağ taraftaki Gündem paneli altında gözükür.
Sürekli twitlerini görmek istediğiniz kişileri takip etmeniz gerekli. Sizi takip edenler ise sizin paylaştıklarınızı görebiliyor.
Twitter’ın genel kullanımı bu yönde. Zaten ayarlar kısmını da biraz kurcalarsanız, Facebook kullanıcıları için çok da zor olmayan şeyler.
Basit temel bir anlatımı tercih ettim. Çünkü Twitter ne işe yarar için ; burayı tıklayabilirsiniz.
0 yorum :
Yorum Gönder