Blogger Tricks

6 Şubat 2010 Cumartesi

{Codeplex’den Seçmeler} Günü kurtaran programcık : Image Resizer

Bir BÖTE’li olarak eğitim yazılımı hazırlamak gibi bir işimiz de var. Lisans eğitimimiz süresince, çeşitli tasarım programları öğrenirken, öğrendiklerimizin değerlendirilmesi amacıyla dönem sonuna proje hazırlarız. Projelerimiz ilk ve orta kademe öğrencilerine yönelik eğitim yazılımları hazırlamak olduğundan dolayı, tasarımlarımız çeşitli çoklu ortam uygulamalarını barındırabiliyor.

Özellikle fotoğraf ve resimlerle oynamak, onları kendi projelerimize modifiye etmek, zor gibi görünse de en sevdiğim uğraşlardan birisidir.

Yine bir proje sırasında çok sayıda resmin aynı boyutta olmasını istediğim bir zamanda günümü kurtaran, aynı zamanda açık kaynak topluluğu olan Codeplex üzerinde paylaşılan bir powertoy; Image Resizer.

http://imageresizer.codeplex.com/

image-resizer-codeplex 

Programı indirip kurduktan sonra,

Boyutlarını değiştirmek istediğiniz resim/resimleri seçip sağ tıkladığınızda;menuden Resize Pictures seçeneğini seçiyoruz.

resize-pictures

resize-picture-dialog-box

Açılan penceredeki seçeneklerden birisini seçip, OK tıkladığınızda resimleriniz yeniden boyutlanır.

Orjinal resim kalsın, boyutlandırdığım yeni resim olarak kaydedilsin derseniz, Resize the original pictures (Don’t create copies) seçeneğine tik atmalısınız.

Windows XP, Vista ve 7 için kullanabilirsiniz.

Image Resizer 32 bit

Image Resizer 64 bit

Programın Kaynak Kodlarını incelemek için Burayı tıklayınız.

1 yorum :

Eklenti gerçekten şahene, 2 sene önce projem için ararken bulmuştum. Microsoft'un onayını almış eklentiler arasında yer alıyor.

Yorum Gönder